läs hur vi använder kakor

OK acceptera

Kakor / Cookies

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare. Det finns två sorters kakor, ”vanliga” kakor och sessionskakor. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare och sparas alltså inte, medan vanliga kakor sparas på din dator en längre tid.

Så använder vi kakor

Syftet med att använda kakor på denna webbplats är för att kunna få statistik på hur många beökare webbplatsen har och hur dessa rör sig. Statistiken samlas in helt anonymt.

Även används kakor till att visa detta meddelande tills dess du accepterat.

Så kan du undvika kakor

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller eller att du informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera kakor manuellt från din hårddisk när som helst. Väljer du att inte acceptera kakor fungerar denna webbplats fortfarande fullt ut men vi kan inte få anonym statitstik om ditt besök.

normalt eller...

Normalt eller...

normalt eller...

Normalt är ett sådant ord som man egentligen inte vill skulle finnas och dess o-variant onormalt.

Om man tar och tänker efter lite och försöker sätta sig in i olika personers situation så inser man ju ganska snart att det inte finns något sådant som normalt. Här i den norra delen av europa så har vi ju inte så ofta skyfall ena stunden och solsken bara några minuter senare (har dock högre frekvens de senare åren) men i många länder i varmare klimat och asien så är detta ju något som händer hela tiden. Vad är då normalt eller onormalt beror ju på vem man frågar.

normalt eller...

Vem har att göra med hur jag bor och lever så länge jag inte skadar eller utnyttjar andra. För mig är just detta att inte skada eller uttnyttja andra väldigt viktigt i hela livet men också där kommer man ju ganska snart inpå hur olika vi alla anser vad detta innebär.
Varför skall samhället och medmänniskor sätta någon slags norm på vad som är normalt eller onormalt.

normalt eller...

Vi tycker ju väldigt olika om det vi anser vara vackert eller ej och här kommer också väldigt snart in bedömmningar. Om man är en skapande människa och söker stipendier eller deltagande i olika projekt finns normalt och onormalt med i bilden fast det kanske säges med andra ord.

Vad skall vi då göra för att använda dessa nedlåtande och låsande bedömmningarna mindre eller helst överhuvudtaget ej. Jag tror att mycket handlar om att ha ett så öppet sinne som möjligt för att kunna byta utsiktpunkt och kunna tänka sig in i andra människors situation. Att resa mycket, träffa olika sorters människor i många olika sorters situationer. Att inte tycka att man har prestige eller annat att förlora på att försöka förstå andra och deras situation.

RSS flöde
RSS flöde här >
skulpturala smycken 
skulpturala smycken.se här >
unika handgjorda smycken i silver och skiffer
droppar_ingen_blixt_330.png