läs hur vi använder kakor

OK acceptera

Kakor / Cookies

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare. Det finns två sorters kakor, ”vanliga” kakor och sessionskakor. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare och sparas alltså inte, medan vanliga kakor sparas på din dator en längre tid.

Så använder vi kakor

Syftet med att använda kakor på denna webbplats är för att kunna få statistik på hur många beökare webbplatsen har och hur dessa rör sig. Statistiken samlas in helt anonymt.

Även används kakor till att visa detta meddelande tills dess du accepterat.

Så kan du undvika kakor

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller eller att du informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera kakor manuellt från din hårddisk när som helst. Väljer du att inte acceptera kakor fungerar denna webbplats fortfarande fullt ut men vi kan inte få anonym statitstik om ditt besök.

kan ekonomisk tillväxt vara miljövänlig?

ekonomisk tillväxt

För mig är denna typ av frågeställning (rubriken) felaktig.
Nyheten hosSveriges radio: här >

På något sätt förutsätter den att vi måste/skall fortsätta som vi håller på just nu, men det är ju just där problemet ligger. Att man skall ha mer och mer av allt hela tiden både materielt och pengamässigt är ju inte något som jag tror håller med nuvarande system där vi förbrukar vårt jordklots resurser. På något sätt måste ALLA ta sitt ansvar så att vi kan styra in på en väg där vi inte förbukar utan förvaltar det som finns.

Det finns ett program på P1 som heter:
Vetandets värld (P1 varje vardag kl 12.10, med repris kl 23.07)
det är 20 min långt och oftast lyssningsvärt.
I ett program (nedan) var innehållet just som rubriken till denna sak är "Kan ekonomisk tillväxt vara miljövänlig?".

Det som jag mest tänkte på var hur dom jämförde vårt jordklot med Stillahavsöar där befolkningar hade fått till system som gjorde att de inte förbrukade resurserna utan förvaltade dom. De var så illa tvugna till det för dom såg ingen möjlighet att leva någon annanstans.

Kunde/kan dom så kan väl vi, vi måste bara vilja det ALLA.

Lyssna: Vetandets värld : Miljö kontra ekonomisk utveckling 20130110 12:10

 

RSS flöde
RSS flöde här >
skulpturala smycken 
skulpturala smycken.se här >
unika handgjorda smycken i silver och skiffer
oar_20.png