läs hur vi använder kakor

OK acceptera

Kakor / Cookies

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare. Det finns två sorters kakor, ”vanliga” kakor och sessionskakor. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare och sparas alltså inte, medan vanliga kakor sparas på din dator en längre tid.

Så använder vi kakor

Syftet med att använda kakor på denna webbplats är för att kunna få statistik på hur många beökare webbplatsen har och hur dessa rör sig. Statistiken samlas in helt anonymt.

Även används kakor till att visa detta meddelande tills dess du accepterat.

Så kan du undvika kakor

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller eller att du informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera kakor manuellt från din hårddisk när som helst. Väljer du att inte acceptera kakor fungerar denna webbplats fortfarande fullt ut men vi kan inte få anonym statitstik om ditt besök.

olika religioner

olika religioner

 

Olika religioner, varför finns dom och varför beter sig de olika utövarna som dom gör. Detta är verkligen frågor som man kan ställa sig, fundera på och diskutera.

För mig så är det ganska klart att det är ungefär så som min illustration här nedan visar. Att grundläggande behov baserat på olika faktorer har filtrerats genom olika social skikt, samhällen och därigenom skapat just den variant som behövdes där och då. Så något permanent är det inte förutom hos dem som försöker vara bokstavstrogna vilket i sig är en omöjlighet då man inte kan läsa/översätta en gammal text med samma ögon och referensramar som skaparna hade.

Att sedan de olika utövarna inte kan respektera andras sätt att tänka och leva är för mig en stor gåta då, vad jag vet, de flesta religioner har i sig att man skall respektera och inte skada sina medmänniskor. Att tro att just jag/vi i en grupp har den rätta/enda kontakten med en gud och inga andra är ju till att tycka mycket om sig själv.

olika religioner

Nedan följer några länkar och texter som man kan titta vidare på.

Från Wikipedia här >
"Religion är tro som grundar sig på föreställningen om en eller flera gudar, andar, transcendenta själar eller andra övernaturliga fenomen. Gudarna ses ofta som skapare och som höjda över det jordiska. Religion kan även röra sig om motsvarande föreställningar om en högsta andlig verklighet eller yttersta sanning, med eller utan gudar. Andetro, förfäderstro och övertygelsen om en magisk verklighet är också uttryck för religion.

Symbolik, myter, riter och traditioner hör till religionens kännemärken. Ytterligare en kort definition är att "religion är varje specifik tro när det gäller det övernaturliga, något som vanligen omfattar ritualer, en etisk kod, en livsfilosofi och en världsbild." Religioner kan ses som olika svar på frågor om livets mening och mål och om moraliska krav och plikter mot medmänniskorna.

Religioner har förmodligen ursprungligen uppstått för att människan skulle kunna hantera liv och död, för att förklara förlopp och fenomen där en direkt kausalitet eller förklaring var svår att förstå, och för sociala problem med samarbete och kontroll i grupper. Mot bakgrund av en begränsad kunskap om världen framstår många händelseförlopp som magiska. Psykologisk forskning visar även att hjärnan tenderar att se aktiva agenter bakom händelseförlopp i naturen och därmed tillskriva "syften" eller bakomliggande "viljor" till naturliga processer. Dessa syften och viljor utvecklas därefter till inneboende "andar", som därefter blir till "gudar" som i sin tur kan konsolideras i enda gud eller högre makt. Det är också möjligt att gudar eller högre makter faktiskt existerar och att fenomenet religion är ett uttryck för relationen mellan människan och det gudomliga. Nutidens religioner är mycket sammansatta och komplexa som en följd av att de fått alltfler uppgifter genom kulturell evolution."

Wikipedia här >
Welcome to life här >

 

Creative Commons-licens
Detta verk, både illustration och text, är licensierat under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 3.0 Unported Licens.

RSS flöde
RSS flöde här >
skulpturala smycken 
skulpturala smycken.se här >
unika handgjorda smycken i silver och skiffer
Coral_Island_8.png